In onze brouwerij beschikken we over 2 brouw-installaties. In onze 500L-installatie worden de meeste bieren gebrouwen en deze wordt ook uitsluitend gebruikt voor het contract-brouwen. Onze 100L-installatie gebruiken we enkel voor proefbrouwsels en deze is momenteel niet beschikbaar voor zelf-brouwers.

brouwerij Genk

Brewiks (500L)

De installatie van Brewiks schittert in zijn eenvoud. Dit is dan ook de belangrijkste reden om te kiezen voor deze installatie. Andere troeven van deze installatie zijn de compactheid en het gegeven dat heel de installatie mobiel is.

De installatie bestaat uit 2 delen:

  • Een geïsoleerde maischketel/kookketel met verwarming via tussenwanden. De vloeistof in de tussenwanden wordt elektrisch verwarmd. De wort wordt via 1 pomp rondgepompt om een homogene temperatuur-verdeling te krijgen. De temperatuurregeling is computergestuurd.
  • De filterkuip/whirlpool. In deze kleinere ketel, voorzien van filterplaten, is er ook een tangentiële ingang voorzien om na het koken een whirlpool te creëren om zo de vaste stoffen achter te laten in deze ketel.